main_pic
Klik op een van deze onderstaande symbolen ....
     
Dit symbool,,geeft aan dat het product huishoudelijk gewassen kan worden. De getallen in de tobbe geven de maximale wastemperatuur in Celsius aan, welke niet mogen worden overschreden. Wassen op een lagere temperatuur is wel toegestaan, en zal geen schadelijke impact hebben op het artikel, maar kan wel het resultaat beinvloeden.

Deze pictogrammen staan voor normale machinale acties, normale spoel- en centrifugeerprogramma's. De cijfers in de waskuip duiden de maximum, niet te overschrijden, temperatuur in graden Celsius aan.De lijn onder de waskuip doelt op een gematigde cyclus. Dit kan men bekomen door de machinale actie te verminderen, door de wastijd te verkorten, door een hoger waterniveau te gebruiken, door te kiezen voor een minder zware belading, door een langere afkoelingsperiode in te lassen of door combinaties van dit alles en door korter te centrifugerenDe dubbele lijn betekent een zeer milde wascyclus.
Zeer beperkte machinale actie.


Een handsymbool in de waskuip betekent dat enkel handwas of een speciaal machinaal handwasprogramma mogelijk is. Maximum temperatuur 40C. Niet wassen
Het diagonaal kruis (St. Andreas kruis) over een pictogram betekent dat de voorgestelde behandeling niet gebruikt mag worden.
*
Dit nieuw symbool(*), -handwas met onderlijning-, vereist een zeer gemodereerd, behoedzaam behandelen in de handwas.Het wordt geïntroduceerd in de nieuwe (2023) ISO-standard

(*) Zie ook "Niet Stoomstrijken"